Depressariidae: Depressariinae

0676 (ABH32.042) Depressaria pulcherrimella, Stainton, 1849

KR01798

 pre-2000
 2000-2009
 2010-2019
 2020-onwards


General Information
Wingspan: 15-19 mm
Foodplant(s): Wild Carrot (Daucus carota), Pignut (Conopodium majus), Burnet-saxifrage (Pimpinella saxifraga)
Flying: One generation, June-September

Habitat

Herb-rich grassland and on chalk downland.

Regional Information

Recorded in 4 (1.5%) of the 270 2km squares of Huntingdonshire.

Last recorded in July 2015

Recorded date range (Adult): 18 July to 24 August

Similar Species
Seghill, Northumberland 08-08-15
Seghill, Northumberland 08-08-15
 Photo © Ian Fisher