Depressariidae: Depressariinae

0668 (ABH32.003) Luquetia lobella, ([Denis & Schiffermüller], 1775)

KR01674

 pre-2000
 2000-2009
 2010-2019
 2020-onwards


General Information

Distributed in the southern part of England. Woodland and scrubland habitats. Flies at night.

[MBGBI vol4.1 p122]


Wingspan: 19mm
Foodplant(s): Blackthorn (Prunus spinosa)
Flying: One generation, June
National status: Nationally Scarce B

Regional Information

Recorded in 8 (3%) of the 270 2km squares of Huntingdonshire.

Last recorded in June 2019

Recorded date range (Adult): 26 May to 22 July


Nationally Scarce B